úterý 30. dubna 2013

Dubnové počiny

Tak další výtvory jsou na světě. Konečně mám hotovou deku pro Mateusze. Tak ta mi ale dala zabrat, ani ne tak samotné šití jako to prošívání. Používám 250g termolín tak jestli to bylo tím?! Původně jsem to chtěla prošít volným prošíváním do meandrů, ale pod strojem jsem s tím vůbec nehla. Došlo tak na prošívání ve švu, nebýt horního podávání tak to snad nedošiju. No, nepočítám kolik jsem toho musela párat, ale nakonec mám z deky radost a majitelka také.



 A protože se mi rozpadá peněženka tak jsem si ušila novou z látek od Fig tree kolekce Butterscotch & Rose. Celá je vyztužená decovilem tak moc pěkně drží.


Tak a poslední věc kterou jsem stihla je taška podle Šárky Lipertové. Já jsem ji ušila z tmavomodré džínoviny a z látky MODA FABRICS, Brannock & Patek, kolekce AUDRA`S IRIS GARDEN. Tyhle látky miluju. No, tašce chybí ještě popruh přes rameno a ten horní zipový díl není moc povedený ale je moje, ačkoliv stále uvažuju že to vypárám a nějak opravím.

Tak hotovo, víc jsem toho nestihla. Teď mi přišla nová knížka tak už se na ni chystám, ale to zase příště!




neděle 7. dubna 2013

PPM

Tak jsem v sobotu zavítala na pražskou patchworkovou výstavu a musím říct že mě mile překvapila. Spousta nádherných quiltů z toho některé vypadaly jako malované štětcem ne jako šité. Nádhera! K vidění ale nebyly jen klasické quilty formou deky, přehozu nebo nástěnného quiltu ale i knihy, panenky, šaty a kabelky a to nejen vystavené! Když jste se dobře rozhlédli tak každá druhá návštěvnice na sobě měla něco co souviselo se šitím nebo patchworkem. Nejčastěji to byly tašky a kabelky ,ale pak také sukně, trika a tuniky. Já jsem samozřejmě nebyla vyjímkou!
Krom toho že jsem se pokochala vší tou nádherou, tak další chuťovkou byly prodejní koutky s látkami. Teď mě mrzí že jsem si to nevyfotila! Ty nekončící fronty u jednotlivých obchůdků, ty nádherné látky které jste nejen viděli ale mohly si na ně i sáhnout! To jsem byla ve svém živlu!
Musím udělit jednu pochvalu. Kamarádka která se mnou měla jet mi odřekla protože se necítila dobře, mě se ale samotné do Prahy nechtělo tak jsem přemluvila manžela aby jel se mnou. No, moc nadšený nebyl ale jel. Po příjezdu mi celou dobu nosil věci a byl hodně trpělivý ačkoli trpělivost není jeho silná stránka, ale to není to hlavní. Když jsme přišli do menší haly kde se prodávaly látky tak jsem jen tak pokukovala a nic moc nekupovala. Manželovi se tam ale nějak zalíbilo,nikdy nebyl rád že utrácím za látky, a teď najednou ,,Tak si něco kup!Tohle jsou krásné látky! Nepotřebuješ nové řezací kolečko?'' Já čuměla jak péro z gauče! Já se pořád zdráhala, ale když se stále nabízel a pořád mě poňoukal tak jsem nakonec neodolala a začala nakupovat a skončila na částce asi 3500,- a vše mi to zaplatil a celou dobu nosil a to včetně mé kabelky a kabátu (abych prý měla volné ruce a mohla si v klidu vybrat)!!! Úžasné, já běhala s prázdnou a manža ověšený jako stromek a to ještě za mnou chodil a platil! Další perlou bylo, že když jsme chodili kolem vystavených šicích strojů, tak mi pošeptal do ucha že příště až si budu chtít koupit nový šicí stroj tak ho mám vzít na takovouhle výstavu, že pak vidí ty stroje pohromadě a že by mi koupil lepší stroj! Chápete to? Prvně mi vynadá za to že jsem si koupila drahý stroj (za 17 000,-) a pak by mi koupil daleko dražší pomale za 40000,- a to bez mrknutí oka! Někdy ty mužský fakt nechápu, ale pro příště aspoň vím, že se prvně pojede na výstavu a až pak se koupí stroj! :D
Takže závěrem je ,že jsem se nejen dobře pokochala ale i dobře nakoupila!